Touchsquid

Touchsquid je nov tip Univerzalnega daljinskega upravljalnika. Prvi take vrste. Namesto majhnih tipk in ikonic squid uporablja velik, 7″ »touch screen« ekran na dotik. Ikone so v polni barvi in enostavno čitljive. Ker so prikazi ustvarjeni s programsko opremo so nadgradljivi in jih je možno spreminjati naknadno.  Squid lahko zamenja do 7 daljinskih upravljalnikov hkrati in omogoča še veliko več. Na primer: Imam že »univerzalni daljinski upravljalnik«, ki lahko upravlja 3 od 4ih naprav v moji dnevni sobi, TV, sprejemnik kabelske televizije, hišni kino sprejemnik/DVD predvajalnik in DVR snemalnik. Ima 60 malih tipk, katerih mnoge funkcije so mi popolna neznanka. Kaj se zgodi če pritisnem na rumeni trikotnik? Da so stvari še slabše, iste tipke upravljajo različne funkcije, če pritisnem AUD, TV, DVD, ali CBL najprej.

Kaj je naprava Touchsquid?

Touchsquid je nov tip Univerzalnega daljinskega upravljalnika. Prvi take vrste. Namesto majhnih tipk in ikonic squid uporablja velik, 7″ »touch screen« ekran na dotik. Ikone so v polni barvi in enostavno čitljive. Ker so prikazi ustvarjeni s programsko opremo so nadgradljivi in jih je možno spreminjati naknadno. Squid lahko zamenja do 7 daljinskih upravljalnikov hkrati in omogoča še veliko več. Na primer: Imam že »univerzalni daljinski upravljalnik«, ki lahko upravlja 3 od 4ih naprav v moji dnevni sobi, TV, sprejemnik kabelske televizije, hišni kino sprejemnik/DVD predvajalnik in DVR snemalnik. Ima 60 malih tipk, katerih mnoge funkcije so mi popolna neznanka. Kaj se zgodi če pritisnem na rumeni trikotnik? Da so stvari še slabše, iste tipke upravljajo različne funkcije, če pritisnem AUD, TV, DVD, ali CBL najprej.

Kako deluje?

Imamo vgrajen IR oddajnik v sami napravi. To je IR oddajnik/sprejemnik, ki komunicira neposredno z večino naprav hišnega kina. Kot dodatek podpiramo tudi zunanje IR rešitve, katere proizvaja Global Cache, posebej njihov Itach W2IR in IP2IR modele. Podpora za ostale modele sledi v kratkem…

Ali obstaja uporabniški priročnik?

Mnogo ljudi tega sploh ne bo potrebovalo, ampak ta informacija je dostopna tako na spletni strani, kot na napravi sami.

Koliko tipk je potrebno uporabiti za predvajanje DVD enote ali Blue.Ray v vašem sistemu?

Pred uporabo squida sem za to potreboval 9 pritiskov. Če sem pritisnil enega napačnega ali na napačnem daljinskem upravljalniku nisem dobil slike ali zvoka. Kako to popraviti? Ni ravno preprosto. Moral sem ženi napisati skoraj 2 strani navodil, zelo podrobnih, da lahko sama predvaja DVD, ko mene ni doma. Na Squidu pritisnete 2 tipki. Tipko DVD ( drugo z leve na vrhu) in tipko predvajaj. Ostale nepotrebne tipke izginejo. Preklop na gledanje TV oddaj je oddaljen le en pritisk. Uporaba Squida je zelo preprosta.

Bo znala to uporabiti tudi moja Babica?

Moja 87 letna babica ga bo z lahkoto uporabila. Moja »cezorirano« letna žena ga obožuje. Babica ne bi smela imeti težav. V katerih jezikih je vse na voljo? Trenutno je na voljo v Angleškem, Francozkem ter v Kitajskem jeziku (že nameščeno). V prihodnje pa bo v kratkem na voljo tudi Slovenska različica.

Kako pa izgleda namestitev? Nekateri daljinski upravlalniki so izredno zahtevni!

Nas veseli da ste vprašali. Squid je najlažji daljinec za nastavljanje. Namestitveni čarovnik vas bo vodil skozi proces namestitve. Vse kar morate storiti je izbrati blagovno znamko ter tip naprave in model s spiska naprav. Trenutno podpiramo več kot 100.000 naprav za hišne kino sisteme. Za namestitev ne potrebujete povezave z internetom.

Ga lahko uporabim tudi v drugem prostoru?

Kjer želite! Touchsquid ponuja možnost shranjevanja neomejenega števila profilov, ki vsebujejo vaše najljubše programe, tipe naprav, in jezikovne nastavitve. Za uporabo drugih nastavitev ali skupine naprav le spremenite naprave v profilu in ga shranite pod drugo ime.

Kaj vse lahko še z njim počnem?

Squid je v resnici močan tablični računalnik z mnogo funkcijami.

  • Vgrajen WiFi – daljinec, ki lahko brska po spletu
  • Vgrajen Bluetooth – podpira brezžične slušalke
  • Vgrajena kamera in mikrofon za video klice
  • Vgrajen predvajalnik videa in zvočnikov
  • Ogled spletnih video vsebin in ostale vsebine
  • Uporaba Android aplikacij
Kaj poganja Squid?

Vgrajena samopolnilna baterija, ki zadostuje za mnogo ur uporabe. Polnilna postaja je vključena. Položite ga v postajo kot na primer svoj telefon in bo vedno pripravljen.

Koliko naprav lahko Touch Squid upravlja?

Koliko pa jih imate?

Si lahko nastavim priljubljene kanale?

Da. Obstaja 45 nastavljivih pozicij tipk kjer lahko nastavite številko kanala ter ikono in opis.

Ali lahko spremenim izgled?

 Ste morda poizkusili lasuljo? A, mislite na Squidu? Obstaja veliko možnih ozadij, ki jih lahko z lahkoto zamenjate.

Tehnične specifikacije

Strojna oprema

Tip: 7″ (diagonala) barvni LCD zaslon

Ločljivost: 1024×600

Touch tip: Kapacitiven

Podpira: Multi-touch

Freescale i.MX515 ARM Cortex-A

(800Mhz core + 200Mhz DSP)

512 MB RAM
16 GB vgrajenega spomina

Razširljivo z microSD (do to 32GB)

Wi-Fi 802.11b/g/n

Bluetooth 2.0

mini-USB 2.0 port

USB port

microSD card slot

3.5mm Jack

1.3MP kamera na sprednji strani

Senzor svetlobe

Gravity sensor Remote Control Features ( G-Senzor)

Vgrajen Infrared Transceiver

Remote control aplikacija

Onboard user manuals

Launcher Widget.

Speakers

2 built in speakers for stereo sound

Headphone jack

Can connect external speakers

Microphone

MP3, WAV, WMA, OGG, AAC, M4A, FLAC
H.264, MKV, WMV, MOV, 3GP, MPE, AVI
JPG, GIF, BMP, PNG
Napajalna postaja

Napajalnik

Voltaža: 100~240VAC, 50/60Hz

Baterija: 3000mAh Lithium-Polymer

Cenik in naročila

Touchsquid je popolnoma nov izdelek, ki je ravno pri svoji prvi izdaji. Prvo zalogo pričakujemo v drugi polovici meseca decembra 2011. Maloprodajna cena z DDV znaša 349 EUR. Prvih 15 kupcev pa bo izdelek lahko kupilo po promocijski ceni 299 EUR z DDV. Če si želite zagotoviti svoje mesto v vrsti nam pošljite sporočilo na naslov igor@ps-promis.si s pripisov v zadevi »rezervacija touchsquid«. Prvi razstavni model bo na voljo za ogled v začetku decembra in o tem boste obveščeni vsi, ki boste prijavljeni na naše e-novice. Prav tako pozivamo vse zainteresirane za nadaljnjo prodajo in distribucijo izdelka na Slovenskem tržišču, da se nam javite na igor@ps-promis.si ali pc@ps-promis.si , kjer boste prejeli dodatna pojasnila o pogojih nadaljnje prodaje. V naslednjem letu boste lahko vsi kupci, ki boste to želeli, naročili tudi vgradnjo in namestitev naprave pri vas doma za minimalen dodatek. To je namenjeno predvsem vsem tistim, ki jim je tehnika res zelo tuja, saj je naprava izredno enostavna za uporabo. Za dodatna pojasnila nam pišite.

Stopimo v stik

+386 (0)51 615 236

Osnovni podatki

Matična št.: 3283887000
ID za DDV: SI11342986
TRR: 3300 0000 2410 150
SWIFT/BIC: HAABSI22

Kontaktirajte nas

New Field

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri